Athene
€ 36.493,00
Leiden

Een keer in jouw leven lopen met de Marathon Vlam.

Hoe mooi is het om te zien dat de Olympische Vlam vanuit Athene door sportieve grootheden wordt overgebracht naar de plaats waar de Olympische Spelen wordengehouden. Nooit zal een gewone sterveling met deze vlam kunnen lopen. Toch is er nu de kans op deze unieke ervaring.


Een afgeleide van de Olympische Vlam is de Marathon Vlam die altijd brandt in het stadje Marathon in Griekenland waar in 490 voor Christus de Perzen werden verslagen en Pheidippides na het brengen van dit mooie nieuws naar zijn koning in Athene het leven liet.

Deze Marathon Vlam wordt jaarlijks ceremonieel gebracht naar de Athene Marathon van waaruit andere marathons in de wereld de vlam mogen komen halen om op die manier aandacht te vestigen op de wereldvrede, fair play in de sport en het stimuleren van sporten door kinderen.

De Leiden Marathon is de allereerste marathon in de wereld die de vlam over de hele route van Athene hardlopend naar Leiden wil brengen. Daar kan jij onderdeel van zijn.

De Leiden Marathon organiseert deze unieke estafette run (25 april t/m 8 mei 2020) om haar 30e verjaardag te vieren en doet dat vooral voor een goed doel, het Willem-Alexander Kinderziekenhuis in Leiden. Partner in dit project is de eveneens jarige (5 jaar) TK Challenge Foundation.

Er zijn 35 teams nodig om de vlam van Athene over een afstand van 3.150 km naar Leiden te brengen.

GOED DOEL